Βραζιλία: Ο κορωνοϊός οδηγεί σε κατάρρευση το σύστημα υγείας του Σάο Πάολο

Η χώρα έχει ξεπεράσει σε αριθμό κρουσμάτων την Ισπανία και την Ιταλία
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 08:54
UPD:09:00
REUTERS/RAHEL PATRASSO
A- A A+

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το σύστημα υγείας της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, του Σάο Πάολο, καθώς ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 αυξάνεται ραγδαία και κυρίως εκείνων που πρέπει να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το Σάο Πάολο είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής από την κρίση του κορωνοϊού, με ήδη 3.000 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Σαο Πάολο, τον Μπρούνο Κόβας, η πληρότητα των νοσοκομείων της πόλης έχει φθάσει το 90% και θα μπορούσε να εξαντληθεί σε διάστημα σε περίπου δύο εβδομάδων.

Το Σάββατο, η Βραζιλία ξεπέρασε την Ισπανία και την Ιταλία σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και σήμερα βρίσκεται τέταρτο στη λίστα με τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.  

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 7.938 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ξεπερνώντας στο σύνολο πάνω τα 241.000. Μόνο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βρετανία έχουν περισσότερα κρούσματα.

Ο αριθμός των θανάτων στη Βραζιλία τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 485, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στις 16.118 - το πέμπτο υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Ειδικοί στον τομέα της υγείας στη Βραζιλία προειδοποίησαν ότι ο πραγματικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα αρχεία, λόγω έλλειψης διαγνωστικών τεστ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή