Αποσύρθηκε σποτ της ΓΓΠΠ μετά από επικρίσεις για σεξισμό

Κυριακή, 10 Μαΐου 2020 12:29
UPD:13:33
Menelaos Myrillas / SOOC/
A- A A+

Αποσύρθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το ένα από τα δύο σποτ που κυκλοφόρησαν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και ειδικότερα για την αποφυγή του συγχρωτισμού στις πλατείες. 

Το σποτ άρχισε να προβάλλεται χθες με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη και η απόσυρσή του αποφασίστηκε μετά από επικρίσεις που υπήρξαν για σεξισμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, στόχος της καμπάνιας είναι να ενώσει και όχι να διχάζει την κοινωνία γι' αυτό κρίθηκε ότι το σποτ δεν υπηρετεί το σκοπό του και αποσύρθηκε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Νέο σποτ

Στο μεταξύ σήμερα κυκλοφόρησε το νέο σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με σύνθημα: «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές».

Στο νέο σποτ, η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι μας όταν δεν τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και δεν αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

«Όταν πολλοί άνθρωποι ή πολύ μεγάλες παρέες μαζεύονται μαζί, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι πλατείες, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την μετάδοση του ιού. Το σποτ αυτό, μας προτρέπει να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ιδίως να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ώστε να μείνουμε ασφαλείς σήμερα και αύριο. Γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χτες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή