Τ. Θεοδωρικάκος: Με διαφάνεια, ταχύτητα κι αντικειμενικότητα η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020 17:56
UPD:17:58
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, και του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιου Μπαλέρμπα, παραδόθηκε η έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, από τον διοικητή της, Άγγελο Μπίνη. Η έκθεση περιέχει προτάσεις για ενίσχυση της διαφάνειας στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, που θα αποτελέσει πιλότο για όλο το Δημόσιο, καθώς στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία για την εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με όρους αντικειμενικότητας, ταχύτητας και απόλυτης διαφάνειας, και επομένως και ισονομίας που είναι ένα βασικό ζητούμενο και στην εποχή μας».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι τα συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στη μελέτη θα αποτελέσουν βασικά σημεία σχετικού νομοσχεδίου.

Ο κ. Μπίνης επισήμανε ότι η έκθεση είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που εισάγεται για πρώτη φορά στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο κ. Μπαλέρμπας υπογράμμισε ότι ανοίγει νέους δρόμους για το Δημόσιο, καθώς θεμελιώνει μια νέα διοικητική κουλτούρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή