Μ. Δημητρακόπουλος: Παρεξηγήθηκε ο χαρακτηρισμός μου για τους νεφροπαθείς- Δίνουν καθημερινό αγώνα ζωής

ΠΟΝ: Δεκτές οι ειλικρινείς διαβεβαιώσεις
Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 17:50
UPD:17:59
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Φωτ.αρχείου

A- A A+

Την λύπη του για την παρερμηνεία δηλώσεών του σε τηλεοπτική εκπομπή, η οποία και προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, εκφράζει ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξηγώντας ότι δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να προσβάλλει αιμοκαθαιρόμενους, αλλά αντιθέτως να αναδείξει τον αγώνα που δίνουν καθημερινά. Ο πρόεδρος της ΠΟΝ, Γρηγόρης Λεοντόπουλος, από την πλευρά του, αποδέχεται τις ειλικρινείς διαβεβαιώσεις, όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή του. 

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη λύπη ανέγνωσα την σημερινή ανακοίνωση σας, όπου είναι προφανές ότι παρεξηγήθηκε ο χαρακτηρισμός μου "ζωντανοί-νεκροί "για τους αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς. Χρησιμοποιώντας την άνω διατύπωση, όχι μόνο  δεν ειχα την ανέντιμη πρόθεση να θίξω συνανθρώπους μου, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας αλλά τουναντίον επεδίωκα  να αναδείξω ότι δίνουν ένα καθημερινό  αγώνα ζωής απέναντι στον θάνατο και είναι λάθος να τους καταστήσουμε μέρος μιας υποθέσεως που αποσχολεί την αδηφάγο δημοσιότητα» αναφέρει σε δημόσια επιστολή του ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Αν αυτή η έκφραση μου καλόπιστα παρερμηνεύτηκε, ζητώ δημόσια συγγνώμη, έχω μάθει να σέβομαι όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα αυτούς, που δίνουν αγώνα ζωής χτυπημένοι από βαριές  ή ανίατες ασθένειες .Δεν λησμονώ ότι "κοινον γαρ κτήμα έστιν ανθρωποις θάνατος" και θα συμπλήρωνα ότι και η νόσος  είναι κοινό κτήμα στους ανθρώπους ...» συμπληρώνει. 

Ο κ. Λεοντόπουλος σε απάντησή του τονίζει: «Μετά τις ειλικρινείς διαβεβαιώσεις του δικηγόρου κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλλει τους αιμοκαθαιρόμενους, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει να δεχτεί τις εξηγήσεις». 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή