Ιταλία: 31 γιατροί πέθαναν από τον κορωνοϊό

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 21:14
UPD:21:14
REUTERS/FLAVIO LO SCALZO

A medical worker wearing a protective mask and suit and a patient suffering from coronavirus disease (COVID-19) are seen in an intensive care unit at the Oglio Po hospital in Cremona, Italy March 19, 2020. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

A- A A+

Δεκάδες γιατροί (31) έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία από τον κορωνοϊό. Δεκαεπτά ήταν οικογενειακοί γιατροί, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές.

Στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο της Ρώμης επίσης, έξι γιατροί έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό, ενώ στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι της ιταλικής πρωτεύουσας ολοκληρώνεται η πειραματική φάση ενός τεστ που θα προσφέρει ταχεία απάντηση.

Στο χωριό Νέρολα, στην περιοχή Σαμπίνα, έξω από τη Ρώμη, 72 κάτοικοι έχουν νοσήσει και απόψε αποφασίστηκε η δημιουργία «κόκκινης ζώνης», με απαγόρευση εξόδου και εισόδου από το χωριό.

Στο δε λιμάνι της Τσιβιταβέκια, 60 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, 40 άτομα που βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας είναι θετικά στον ιό και το κτήριο μετατράπηκε σε «κέντρο για την καταπολέμηση του Covid 19». Σε απομόνωση έχει τεθεί και σειρά οίκων ευγηρίας στην περιφέρεια της Σικελίας.

Όλοι οι Ιταλοί γιατροί ζητούν να υποβληθούν το γρηγορότερο δυνατό σε τεστ για την ανίχνευση του ιού, ώστε να μη μεταδώσουν, άθελά τους, τον κορωνοϊό σε αμέτρητους ασθενείς, κάτι που μπορεί να συνέβη, σε κάποιες περιπτώσεις, τις περασμένες εβδομάδες.

Το αίτημα μαζικής πραγματοποίησης τεστ σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται, προβάλλουν απόψε και πάνω από 20 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στην Λομβαρδία, η οποία επλήγη όσο καμία άλλη από τον ιό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή