Πομπέο: Το Ιράκ να προστατεύσει τις διπλωματικές μας αποστολές

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 23:58
UPD:23:59
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε την Δευτέρα τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αντελ Αμπντελ Μάχντι να «προασπίσει την κυριαρχία του Ιράκ» απέναντι στις «επιθέσεις» του Ιράν, την επομένη της εκτόξευσης ρουκετών κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Στην τηλεφωνική του επικοινωνία, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε «την αγανάκτησή του απέναντι στις επανειλημμένες επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων του Ιράν κατά των αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Η ιρακινή κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις των διπλωματικών μας αποστολών, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο», έγραψε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μάχντι τόνισε τη σημασία που έχει η αποκλιμάκωση στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη και δεσμεύτηκε να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της με ιρακινές δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή