Σαρλ Μισέλ: Συγχαρητήρια στον Τζόνσον για τη νίκη του - Έτοιμη για την επόμενη φάση η Ε.Ε.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 10:13
UPD:10:35
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Τα συγχαρητήριά του στον Μπόρις Τζόνσον για τη νίκη του στις βρετανικές εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα της Ε.Ε. να διαπραγματευθεί μία μελλοντική εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Μπόρις Τζόνσον για τη νίκη του. Αναμένουμε την ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης το συντομότερο δυνατό» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter προσθέτοντας: «Η Ε.Ε. είναι έτοιμη για την επόμενη φάση. Θα διαπραγματευτούμε μια μελλοντική εμπορική συμφωνία η οποία θα διασφαλίζει πραγματικά ισότιμους όρους ανταγωνισμού».

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε πως η μετά το Brexit περίοδος της Βρετανίας θα ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου καθώς τώρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα κάνει δεκτή την συμφωνία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για έξοδο από την Ε.Ε.

«Ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει ευρεία πλειοψηφία...Φαίνεται λογικό να θεωρήσουμε ότι (η συμφωνία του Brexit του Τζόνσον με την Ε.Ε.) θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο και επομένως και η έξοδος στις 31 Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε στην επόμενη μετά Brexit φάση από την 1η Φεβρουαρίου» ανέφερε ο Μπρετόν, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit τελείωσαν. Εισερχόμαστε τώρα σε μια φάση εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Βρετανία και στην Ε.Ε.» πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε τις σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία που είναι ένας σημαντικός εταίρος».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή