Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν τον υιό Μπάιντεν να καταθέσει στο Κογκρέσο

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ
Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 23:26
UPD:23:28
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, καλούν οι Ρεπουμπλικανοί να καταθέσει ως μάρτυρας, στις δημόσιες ακροάσεις, που αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με την έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βαρύνεται με υποψίες για κατάχρηση της εξουσίας του μέσω της άσκησης πιέσεων στην ουκρανική κυβέρνηση, προκειμένου να διεξάγει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, όπως και του πατέρα του, πιθανού αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τους Τζο και Χάντερ Μπάιντεν ότι είναι «διεφθαρμένοι», μεταξύ άλλων, διότι ο γιος του πρώην αντιπροέδρου της χώρας συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma, μιας ουκρανικής εταιρείας αερίου σε μια εποχή που η επιχείρηση βαρυνόταν με υποψίες για αμφίβολες πρακτικές.

«Η εμπειρία από πρώτο χέρι» του Χάντερ Μπάιντεν στην ουκρανική εταιρεία Burisma «μπορεί να βοηθήσει το αμερικανικό κοινό να κατανοήσει τη φύση και το εύρος της διαφθοράς που επικρατεί στην Ουκρανία», επισήμανε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέιβιντ Νούνες.

Ο ίδιος κατήγγειλε μια «παρωδία διαδικασία παραπομπής», σημειώνοντας πως η μαρτυρία του γιου του Τζο Μπάιντεν θα επιτρέψει τη διαφάνεια σε μια διαδικασία «αδιαφανή και άνιση».

Ο Νούνες κάλεσε, επίσης, ως μάρτυρα τον πληροφοριοδότη, που κατήγγειλε στο Κογκρέσο την άσκηση πιέσεων σε βάρος της Ουκρανίας.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το αίτημα του Νούνες, ο Άνταμ Σιφ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών, απαντά ότι αξιολογεί τη λίστα των Ρεπουμπλικάνων με τους προτεινόμενους μάρτυρες. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν θα απορρίψει τα σχετικά αιτήματα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή