Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω

Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 06:21
UPD:06:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ
A- A A+

«Η αντίληψη περί δυισμού του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ δεν βοηθάει την παράταξη» τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της  στην κοινή συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ και των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω».

Ύστερα από συνεδρίαση έξι ωρών, όπου ακούστηκαν ανοικτά απόψεις και κριτική για χειρισμούς της ηγεσίας η πλειοψηφία των στελεχών και βουλευτών τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ μέχρι το πρώτο δεκαημέρο του Δεκεμβρίου.

Αρκετοί βουλευτές διατύπωσαν τον προβληματισμό τους αν θα πρέπει να γίνει το συνέδριο με γρήγορες διαδικασίες, ή να τηρηθούν οι προβλέψεις του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε την ανάγκη να γίνει ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο επικαλούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου, και σημείωσε: «Ο Τσίπρας κάνει κόμμα με τον κόσμο κι εμείς διευθετήσεις σε κλειστά δωμάτια».

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε ευθέως στο κλείσιμο της συζήτησης, υποστηρίζοντας ότι το δίλημμα για όλους είναι, αν στηρίζουν ή όχι το στρατηγικό εγχείρημα ενίσχυσης του Κινήματος Αλλαγής με την καθοριστική συνδρομή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η ενότητα και η πίστη σ' αυτό - κι εφόσον επιβεβαιωθεί, τότε η σύνθεση είναι εύκολη.

 

«Το μήνυμα είναι ότι δεν πάμε πίσω», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν συνεχώς να εκφράζονται διαφωνίες για τα επιμέρους ζητήματα, που κουράζουν τους φίλους της παράταξης.

«Η αντίληψη περί δυισμού του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ δεν βοηθάει την παράταξη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι άλλο κόμμα» ανέφερε και, απαντώντας σε όσους επιμένουν στην αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε; «Αν ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν κάποιοι να αναβιώσουν, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος Αλλαγής, τότε θα οδηγήσει στην διάλυση του ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν το θέλω, κι έχω ευθύνη απέναντι στην κοινοβουλευτική ομάδα και τον κόσμο που μας στήριξε και μας ψήφισε».

Ακόμη επεσήμανε, ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν άλλες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και διαφορετικές του ΚΙΝΑΛ, ενώ άφησε ανοικτό το θέμα, να αλλάξει η σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ από τον Ιανουάριο.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή