Ρωσία: Στους 15 οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος- ακόμη 13 αγνοούνται

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 16:27
VIA REUTERS/Russian Emergencies Ministry
A- A A+

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 αγνοούνται μετά την υποχώρηση φράγματος που είχε ανεγερθεί παράνομα κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στη Σιβηρία, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση των αρχών. 

Περίπου 300 άνθρωποι, έξι ελικόπτερα και έξι σκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, τις οποίες περιπλέκει το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε απομακρυσμένο σημείο, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στις αρχές να συνδράμουν τα θύματα και να προσδιορίσουν το ταχύτερο δυνατό τις αιτίες του δυστυχήματος. Το φράγμα ανήκε στη ρωσική εταιρία Sibzoloto, η οποία προς το παρόν δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση. 

VIA REUTERS/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

Η κατάρρευση του φράγματος στον ποταμό Σέιμπα, στην περιοχή Κρασνογιάρσκ, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις για τους εργαζόμενους όπου διέμεναν τα θύματα, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Νερό και λάσπη πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις, νωρίς σήμερα το πρωί, ενώ οι εργαζόμενοι κοιμόντουσαν. 

Υπάρχουν καταγγελίες ότι το φράγμα είχε κατασκευαστεί προφανώς χωρίς να πληροί τους κανονισμούς και οι αρχές αγνοούσαν ακόμη και την ύπαρξή του. Ποινική έρευνα διενεργείται για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Ους δήλωσε στην τηλεόραση ότι σχεδόν 80 εργαζόμενοι διέμεναν σε αυτές τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στο απομονωμένο χωριό Στσετινκίνο, νοτίως της πόλης Κρασνογιάρσκ, η οποία βρίσκεται περίπου 4.000 ανατολικά της Μόσχας. 

Πηγές: AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή