Κ. Χατζηδάκης: Άμεση χρηματοδότηση των έργων βιολογικού καθαρισμού στην Κορώνεια

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 15:39
UPD:15:42
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
A- A A+

Για την πορεία εφαρμογής του master plan για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, που την επισκέφθηκε σήμερα, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση.

Την ενημέρωση έκανε η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κορώνειας Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Μπόμπορη, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη και του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα χρηματοδοτήσει άμεσα όλα τα έργα βιολογικού καθαρισμού της λίμνης Κορώνειας.

Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο υπουργός σημείωσε πως «η Κορώνεια είναι ένα ζήτημα που έχει συγκεντρώσει την προσοχή του συνόλου του ελληνικού λαού. Μια λίμνη ιδιαίτερου κάλλους, που πριν από μερικά χρόνια κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Ευτυχώς, υπάρχει μια πρόοδος. Αλλά μένουμε πάντα σε συναγερμό, γιατί η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί όσο θα έπρεπε. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε για δυο πράγματα: Για ένα πιο απλό σύστημα σε σχέση με τις προστατευόμενες περιοχές, προκειμένου να υπάρχει ένας συντονιστής με λυμένα τα χέρια. Και δεύτερον, για την άμεση χρηματοδότηση όλων των έργων βιολογικού καθαρισμού γύρω από την Κορώνεια, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή