Skip to main content

«Νέα έκρηξη νατοϊκής τρέλας από τον Μακρόν», καταδικάζει η αντιπολίτευση

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

«Η Γαλλία δεν έχει όρια και κόκκινες γραμμές για την υποστήριξη της Ουκρανίας.»

Ο ηγέτης του κόμματος των Πατριωτών στη Γαλλία, Florian Philippot, καταδικάζει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο X – πρώην twitter- καθότι ζήτησε ξανά τις προϋποθέσεις για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν φέρνει ξανά στο προσκήνιο την αποστολή στρατευμάτων

«Μια νέα έκρηξη νατοϊκής τρέλας από τον ανόητο Μακρόν, ο οποίος μόλις ανακοίνωσε ότι μπορεί να στείλει ξανά χερσαία στρατεύματα εναντίον της Ρωσίας!», έγραψε.

Ο Μακρόν, απαντώντας σε συνέντευξή του στον Economist στο ερώτημα αν εξακολουθεί να εμμένει στην ιδέα της πιθανής αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε «Απολύτως».

Ο πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι το Παρίσι θα πρέπει να θέσει το θέμα αυτό εάν η Ρωσία διασπάσει τη γραμμή του μετώπου και εάν υπάρξει αίτημα από την Ουκρανία.

Τον Φεβρουάριο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το Παρίσι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία «δεν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σε μια διάσκεψη για τη βοήθεια προς το Κιέβο, έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς στρατευμάτων στην εμπόλεμη ζώνη, αλλά δεν υποστηρίχθηκε ούτε από τους Ευρωπαίους ηγέτες ούτε από την αντιπολίτευση στη χώρα του.

Στις αρχές Μαρτίου, ο επικεφαλής της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι η Γαλλία «δεν έχει όρια και κόκκινες γραμμές» για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Πηγή: oreanda-news