Skip to main content

Προφυλακιστέος άνδρας για εμπρησμό στο Καλέντζι Ιωαννίνων

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΨΩΜΑΣ Β.
Φωτογραφία αρχείου.

Στον άνδρα επιβλήθηκε  διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, έπειτα από την απολογία του στην κυρία Ανακρίτρια Ιωαννίνων, ένας άνδρας, Έλληνας υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη αργά χθες, Μεγάλη Τετάρτη, το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο άνδρας συνελήφθη μετά την έκδοση δελτίου αναζήτησης για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στην Τοπική Κοινότητα Καλεντζίου Ιωαννίνων στις 30 Απριλίου 2024.

Στον άνδρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Β. Κικίλιας από Άρειο Πάγο: Να εφαρμοστεί ο νόμος για τους εμπρησμούς

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα από την Δικαιοσύνη, ο οποίος μετατρέπει τον εμπρησμό από πλημμέλημα σε κακούργημα.

«Είχα την τιμή σήμερα να επισκεφθώ την κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να την ενημερώσω για όλες τις προπαρασκευαστικές-προληπτικές ενέργειες και με βάση τη νομοθέτηση αλλά και το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, ενόψει μιας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου και να ζητήσω στο πλαίσιο της συνεργασίας να εφαρμοστεί ο νόμος σε ό,τι έχει να κάνει με τους εμπρησμούς και τους εμπρηστές, τους καθ’ έξιν εμπρηστές αλλά και τους εξ’ αμελείας, γιατί δυστυχώς ένα σημαντικό κομμάτι πρόκλησης δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας είναι και προκαλείται από ανθρωπογενείς παράγοντες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας.