Skip to main content

Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας  Δημοκρατίας εξαπέλυσε το κόμμα της Νέας Αριστεράς, με αφορμή την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Νίκος Μιχαλολιάκος: Από τις πορείες των Ναζί, στη Βουλή και τελικά στη φυλακή

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «Είναι τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που παρά τη διαφωνία του εισαγγελέα εξέδωσε βούλευμα αποφυλάκισης του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή».

«Τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου»

«Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που υπήρξε υπεύθυνος για δολοφονίες και προπηλακισμούς, όπως υποστήριξε και ο εισαγγελέας μένει αμετανόητος στις απόψεις του και μάλιστα έχει αρθρογραφήσει σχετικά», σημειώνει και καταλήγει:

«Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Διεφώνησε ο εισαγγελέας

Κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου τάχθηκε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ δέχτηκε ότι τυπικά ο καταδικασθείς διαθέτει τις προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί, εντούτοις κρίνει ότι δεν υπάρχει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία ο Μιχαλολιάκος  εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αξιολογείται θετικά η διαγωγή του

Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές αξιολογούν θετικά τη διαγωγή και απορρίπτουν την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, αποφυλακίζεται με τις διατάξεις των νόμων, που ίσχυαν το 2018  όταν και διαπράχθηκαν τα αδικήματα της Χρυσής Αυγής και οι οποίες δεν άλλαξαν το 2019.