Ισπανία: Εκτός ελέγχου η πύρινη λαίλαπα στην Γκραν Κανάρια

Έχουν απομακρυνθεί περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 22:14
UPD:22:15
EPA/EFE TV
A- A A+

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από παραθεριστική ζώνη στην ισπανική νήσο Γκραν Κανάρια, μετά την ανεξέλεγκτη τροπή που πήρε δασική πυρκαγιά, η οποία από χθες έχει απανθρακώσει ήδη 1.500 εκτάρια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας των Κανάριων Νήσων Άνχελ Βίκτορ Τόρες, η πυρκαγιά «ούτε έχει οροθετηθεί ούτε σταθεροποιηθεί ούτε ελεγχθεί».

Ο Άνχελ Βίκτορ Τόρες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον εκκένωσης της ζώνης, ιδίως στο Κρουθ ντε λα Τεχέδα, μία δημοφιλή ορεινή τοποθεσία στο κέντρο της Γκραν Κανάρια.

Πάνω από 6.000 πυροσβέστες και 11 εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ περισσότερες από 10 οδικές αρτηρίες στο νησί έχουν κλείσει.

Οι κλιματικές συνθήκες στο νησί, με τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την επέκταση της πυρκαγιάς.

«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις για απόψε τη νύχτα δεν είναι καλές», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Τόρες.

Η νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανής έκτασης πύρινη λαίλαπα που είχε καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις στην ίδια ζώνη των Καναρίων και είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών εκατοντάδων κατοίκων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή