Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 13:05
ΜΠΟΝΗΣ
A- A A+

Την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων, τέλεσε σήμερα  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. 

Κατά την ομιλία του ανακοίνωσε επίσημα την παραίτησή του, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο στην Ιερά Σύνοδο, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής του διαδόχου του. Αποχωρεί έτσι από την Μητρόπολη ύστερα από 41 χρόνια, επικαλούμενος το προχωρημένο της ηλικίας του.  

Πληροφορίες θέλουν ως επικρατέστερο για τη διαδοχή τον ηγούμενο της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, Ιερώνυμο Κάρμα.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, κατά κόσμο Αθανάσιος Λενής, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα. Εξελέγη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στις 12 Οκτωβρίου του 1978, στις 19 Νοεμβρίου ενθρονίστηκε στο Αίγιο, και μία εβδομάδα μετά, στις 25 Νοεμβρίου στα Καλάβρυτα.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου είχε κρίνει ένοχο τον κ. Αμβρόσιο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, ύστερα από ανάρτηση στο προσωπικό ιστολόγιό του στην οποία καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων. Ο Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή