Τραμπ: Διετής συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για τον προϋπολογισμό

Αποτρέπεται το ενδεχόμενο shutdown ως τις προεδρικές εκλογές
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 06:32
UPD:07:34
REUTERS/JOSHUA ROBERTS
A- A A+

Σε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς για τον προϋπολογισμό της χώρας κατέληξε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εξέλιξη που αποτρέπει το ενδεχόμενο νέας παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, του λεγόμενου shutdown, ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

«Ανακοινώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι συνήφθη συμφωνία με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και τον επικεφαλής της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για έναν διετή προϋπολογισμό και για το όριο του χρέους», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, κάνοντας λόγο για έναν «αληθινό συμβιβασμό».

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου με το οποίο επιβεβαίωσαν ότι κλείστηκε συμφωνία διετούς διάρκειας για τον προϋπολογισμό του ομοσπονδιακού κράτους και το όριο του χρέους.

Πηγή προσκείμενη στο αμερικανικό Κογκρέσο ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει ότι το όριο για τις ομοσπονδιακές δαπάνες θα αυξηθεί σε 1,37 τρισ. δολάρια το 2020 από 1,32 τρισ. δολάρια φέτος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή