Παρατείνεται με ΚΥΑ η λειτουργία των οργάνων εποπτείας δομημένου περιβάλλοντος

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 16:21
UPD:16:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου στη λειτουργία οργάνων και επιτροπών πολεοδομικών θεμάτων του νόμου 4495/2017 για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος χορηγείται με Κοινή Υπουργική Απόφαση, των υπουργείων  Περιβάλλοντος - Ενέργειας, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα όργανα αυτά είναι: Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αιγαίου, Επιτροπές Προσβασιμότητας, Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων Αιγαίου.

Η παράταση δίνεται έως το τέλος του έτους προκειμένου να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση και στελέχωση των Περιφερειακών και Τοπικών Παρατηρητηρίων Ελέγχου Δόμησης που προβλέπει ο νόμος, δεδομένου ότι υπάλληλοι των Παρατηρητηρίων θα συμμετέχουν στα νέα συμβούλια και τις επιτροπές.

Επιπλέον, με ΚΥΑ των τριών συναρμόδιων υπουργών χορηγείται παράταση έως 31 Δεκεμβρίου για ακόμα δύο όργανα: Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας-Θράκης και το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων Μακεδονίας-Θράκης.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή