Υβριδικό πολυτελείας από τη Skoda

Ανανέωση και plug-in έκδοση για το Superb με συνολική αυτονομία 850 χλμ.
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 23:20
UPD:23:20
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Με την ευκαιρία της ανανέωσής του εμπλουτίζεται η γκάμα του μεγάλου Skoda με το Superb iV, το πρώτο μοντέλο με plug-in υβριδική τεχνολογία. Διαθέτει έναν 1.4 TSI κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυασμένης απόδοσης 218 ίππων. Η αυτονομία με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια φτάνει μέχρι και τα 55 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP, ενώ η συνολική αυτονομία ανέρχεται σε 850 χιλιόμετρα. Θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις εξοπλισμού Ambition και Style, καθώς και στις Superb Sportline και Superb L&K. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο, ενώ το λανσάρισμα του μοντέλου είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2020, όταν αναμένεται και στην Ελλάδα.

Ο συνδυασμός ενός αποδοτικού κινητήρα βενζίνης μικρού κυβισμού με έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέρει χαμηλές εκπομπές ρύπων και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Η μπαταρία των 37 Ah έχει αποδιδόμενη ενέργεια 13 kWh, η εκπομπή ρύπων CO2 είναι κάτω από τα 40 γρμ./χλμ., ενώ η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 55 χιλιόμετρα (κατά WLTP). Το Skoda Superb iV πληροί τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές Euro 6d TEMP.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως και κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας μια στάνταρ πρίζα ή μέσα σε τρεις ώρες και τριάντα λεπτά σε ένα wall-box ισχύος 3,6 kW. Η υποδοχή φόρτισης του αυτοκινήτου βρίσκεται στην εμπρός μάσκα. Το Skoda Superb iV έχει τη δυνατότητα να φορτίζει ή να διατηρεί τα επίπεδα της μπαταρίας κατά την οδήγηση με χρήση του κινητήρα βενζίνης και της ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καλύψει τα τελευταία χιλιόμετρα μιας μεγάλης διαδρομής, π.χ. μέσα σε μια πόλη, χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή