Ο παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού που κατακλύστηκε από 1 εκατομμύριο πλαστικές σαγιονάρες

Συνολικά 238 τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τις Νήσους Κόκος
Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 20:30
UPD:21:12
minister.infrastructure.gov.au
A- A A+

Σχεδόν ένα εκατομμύριο πλαστικά παπούτσια, κυρίως σαγιονάρες, ξεβράστηκαν στις ακτές ενός αμόλυντου έως πριν από κάποια χρόνια παραδείσου στον Ινδικό Ωκεανό. 

Πρόκειται για τις Νήσους Κόκος (γνωστές και ως Κίλινγκ) που ανήκουν στην Αυστραλία και έχουν ξαφνικά κατακλυστεί με 414 εκατομμύρια τεμάχια πλαστικής ρύπανσης, όπως αναφέρουν ερευνητές.  Εκεί ζουν περίπου 600 άνθρωποι που κάποτε μπορούσαν να απολαμβάνουν ένα μαγευτικό, πεντακάθαρο τοπίο. 

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι το νησί ρυπαίνεται με 238 τόνους πλαστικού, μεταξύ των οποίων 977.000 υποδημάτα, και 373.000 οδοντόβουρτσες. 

Πιστεύουν ότι το 93% των πλαστικών τεμαχίων, που ξεβράστηκαν βρίσκονται θαμμένα κάτω από την άμμο και ανησυχούν ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια φαινόμενα, που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά με αποτέλεσμα η πραγματική έκταση της ρύπανσης από πλαστικό να υποτιμάται. 

Να θυμίσουμε ότι και το 2014 μελέτη επιστημόνων υποστήριζε ότι τα τεμάχια πλαστικού που έχουν καταλήξει στις θάλασσες είναι πια περισσότερες και από τα αστέρια στον Γαλαξία. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή