ΣΕΑ: «Να αφυπνίσουν τα κράτη οι φλόγες που τύλιξαν το κορυφαίο μνημείο»

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 15:35
REUTERS/CHARLES PLATIAU
A- A A+

«Τη βαθιά οδύνη του μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή, αλλά και για την αποτυχία του σύγχρονου κόσμου να διαφυλάξει ένα σημαντικό κεφάλαιο της πανανθρώπινης κληρονομιάς», εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) για την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων.

EPA/JULIEN DE ROSA

«Περισσότερο από ένα μνημείο του Γοτθικού ρυθμού, η ιστορία του οποίου συνυφαίνεται με όλες τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του γαλλικού έθνους, η Παναγία των Παρισίων είναι ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ένα σύμβολο του ευρωπαϊκού πολιτισμού», αναφέρει η ανακοίνωση.

REUTERS/BENOIT TESSIER
«Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την βαθιά οδύνη του μπροστά στην ανείπωτη καταστροφή, αλλά και για την αποτυχία του σύγχρονου κόσμου να διαφυλάξει ένα σημαντικό κεφάλαιο της πανανθρώπινης κληρονομιάς. Οι φλόγες που τύλιξαν το κορυφαίο μνημείο πρέπει να αφυπνίσουν τα κράτη και τους υπερεθνικούς Οργανισμούς, ώστε να συνδράμουν αποφασιστικά για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος» καταλήγουν οι Έλληνες αρχαιολόγοι.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή