Πάλη: «Έφυγε» ο προπονητής των Ολυμπιονικών, Παναγιώτης Αρκουδέας

Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 17:21
UPD:17:43
elpo.gr
A- A A+

Φτωχότερη είναι από σήμερα η ελληνική Πάλη, καθώς θρηνεί το χαμό του προπονητή των Ολυμπιονικών Παναγιώτη Αρκουδέα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Γεννημένος το 1930, ξεκίνησε την πάλη την περίοδο της κατοχής στην Ένωση ερασιτεχνών. Πανελληνιονίκης επί σειρά ετών σε πολύ δύσκολα χρόνια, γρήγορα αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική έχοντας μετακινηθεί στον ιστορικό Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Υπό την καθοδήγησή του ο Ε.Γ.Σ. κατέστη αυτοκτάτορας στον ελληνικό χώρο, κατακτώντας 35 πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ ανέδειξε πλήθος αθλητών που διέπρεψαν εντός και εκτός Ελλάδας. 

Ήταν προπονητής, μεταξύ άλλων, των Ολυμπιονικών Πέτρου Γαλακτόπουλου, Στέλιου Μηγιάκη,  Δημήτρη Θανόπουλου, Βασίλη Γανωτή και του ανιψιού του, Κώστα  Αρκουδέα.

Επίσης, βοήθησε τα μέγιστα και σε όλους τους αθλητές της Εθνικής ομάδας που διέπρεψαν στο εξωτερικό, όπως οι Μπάμπης Χολίδης, Γιώργος Ποζίδης, Γιώργος και Παναγιωτης Ποικιλίδης, καθώς και πάρα πολλούς αθλητές που είχαν εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η πιο σημαντική διάκριση ήρθε από την παγκόσμια ομοσπονδία πάλης το 2012, καθώς ανακηρύχτηκε ανάμεσα στους σπουδαιότερους προπονητές του κόσμου στο άθλημα.

Ο Παναγιώτης Αρκουδέας ενέπνεε σεβασμό σε όλους όσους είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν και αποτέλεσε τον πυλώνα της ελληνικής πάλης για πάνω από 60 χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη (11/4, 16:00), στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις