Κόρμπιν για Μέι: Περιμένω να μετακινήσει τις κόκκινες γραμμές

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 11:10
UPD:11:19
EPA/OLIVIER HOSLET / POOL
A- A A+

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί από τις «κόκκινες γραμμές» της για το Brexit στις διαπραγματεύσεις με τους Εργατικούς. Αυτό υποστηρίζει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, την ώρα που η Μέι προειδοποιεί πως όσο καθυστερούν τα δύο κόμματα να καταλήξουν σε συμφωνία τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος τoυ άτακτου Brexit. 

Αν και η συμφωνία με τους Εργατικούς φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για την Μέι  να εξασφαλίσει την παράταση που θέλει από τους Ευρωπαίους ηγέτες ή και μία άμεση έξοδο, αλλά με συμφωνία, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. 

«Περιμένω να δω τις κόκκινες γραμμές να μετακινούνται» δήλωσε στο BBC o Tζέρεμι Κόρμπιν. «Ελπίζω πραγματικά να καταλήξουμε σε μία συμφωνία στη Βουλή αυτή την εβδομάδα ώστε να αποφύγουμε ένα άτακτο Brexit» συμπλήρωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. έχει δώσει παράταση στην παραμονή της Βρετανίας έως τις 12 Απριλίου. Η Μέι αιτήθηκε νέας παράτασης έως τις 30 Ιουνίου και η απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών θα δοθεί στη Σύνοδο της 10ης Απριλίου. Προς το παρόν τα 27 κράτη μέλη εμφανίζονται διχασμένα ως προς την απάντηση που πρέπει να δοθεί στη Μέι. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή