Υεμένη: Δύο παιδιά σκοτώθηκαν στο σχολείο τους από βόμβα, που δεν είχε εκραγεί

Σάββατο, 06 Απριλίου 2019 07:27
UPD:09:07
REUTERS/KHALED ABDULLAH
A- A A+

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Υεμένη. Η Unicef ανακοίνσε ότι σε σχολείο της πρωτεύουσας Σανάα, δύο παιδιά σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας. 

Όπως έγινε γνωστό ένα παιδί βρήκε τη βόμβα και τη μετέφερε στο σχολείο αλ Φάταχ στη συνοικία Χαμντάν της Σανάα για να τη δείξει στους φίλους του. Η βόμβα στη συνέχεια εξερράγη. Τα θύματα ήταν ηλικίας 12 έως 14 ετών.  

«Είναι πολύ πιθανό, όπως το έχουμε δει στη Συρία, το Ιράκ και αλλού, παιδιά να συνεχίσουν να σκοτώνονται ακόμη κι όταν επικρατεί ηρεμία ή όταν έχουν πάψει οι εχθροπραξίες» προειδοποίησε η Τζούλιετ Τούμα υπεύθυνη επικοινωνίας της Unicef στη Μέση Ανατολή.

Η Υεμένη σπαράσσεται από έναν καταστροφικό πόλεμο μεταξύ της κυβέρνησης και των σιιτών ανταρτών Χούτι. Ένας αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία επιχειρεί στη χώρα από το 2015 στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων. Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2015, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού. 

Πηγή: ΑFP 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή