Νορβηγία: 440 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky»

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 11:46
UPD:11:49
REUTERS/NTB SCANPIX
A- A A+

Συνολικά 440 επιβάτες έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από το κρουαζιερόπλοιο «Viking Sky», το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη το Σάββατο, εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας, όπως μεταδίδει το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί επαναλειτούργησαν τρεις από τις τέσσερις μηχανές του κρουαζιερόπλοιου. Δύο ρυμουλκά βρίσκονται δίπλα στο Viking Sky και ετοιμάζονται να το ρυμουλκήσουν προς το λιμάνι του Μόλντε.

Η επιχείρηση διάσωσης διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθώς στη θαλάσσια περιοχή καταγράφονται κύματα έξι έως οκτώ μέτρων.

Νωρίς το πρωί, το πλοίο απομακρυνόταν με ταχύτητα δύο έως τριών κόμβων από την ακτογραμμή, στην οποία υπάρχει πλήθος επικίνδυνων υφάλων, στ΄ανοικτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ, στη δυτική Νορβηγία. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, το πλοίο θα ρυμουλκηθεί και θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Μόλντε.

Υπενθυμίζεται πως στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 1.300 άτομα (915 επιβάτες και 458 μέλη πληρώματος). Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι επιβάτες είναι Βρετανοί και Αμερικανοί.

Το «Viking Sky» εξέπεμψε σήμα κινδύνου το Σάββατο, ενώ έπλεε ακυβέρνητο προς τη στεριά. Στη συνέχεια το πλήρωμα κατάφερε να θέσει σε λειτουργία μία μηχανή και το πλοίο αγκυροβόλησε σε απόσταση 2 περίπου χλμ. από την ξηρά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, DPA
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή