Τραμπ: Ακύρωσε επιπρόσθετες κυρώσεις στη Β. Κορέα

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 21:31
UPD:23/03/2019 16:17
EPA/STR
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι διέταξε την ακύρωση των κυρώσεων που επέβαλε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών στη Βόρεια Κορέα.

«Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών ότι επιπρόσθετες Κυρώσεις ευρείας κλίμακας θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες Κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα. Διέταξα σήμερα την απόσυρση αυτών των επιπρόσθετων Κυρώσεων», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δεν είναι σαφές σε ποιες κυρώσεις αναφερόταν ο Τραμπ. Την Πέμπτη οι ΗΠΑ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» δύο κινεζικές ναυτιλιακές εταιρείες που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, βοηθούσαν τη Βόρεια Κορέα να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμά της.

EURONEWS

Ούτε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς διευκρίνισε ποιες κυρώσεις εννοούσε ο πρόεδρος, είπε ωστόσο ότι «ο πρόεδρος Τραμπ συμπαθεί τον πρόεδρο Κιμ και δεν πιστεύει ότι είναι αναγκαίες αυτές οι κυρώσεις».

Οι κυρώσεις σε βάρος των κινεζικών πλοίων ήταν οι πρώτες που ανακοινώθηκαν μετά τη δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο ηγετών, τον περασμένο μήνα στο Βιετνάμ.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή