Υπόθεση ΧΥΤΥ Λάρνακας-ΧΥΤΑ Πάφου: Απαλλαγή Environplan, Λώλου και Helector Cyprus

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 20:55
UPD:21:01
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Την απαλλαγή και αθώωση των εταιρειών Environplan, Helector Cyprus Ltd, καθώς και του Θεοφάνη Λώλου από το εκ πρώτης όψεως στάδιο (χωρίς περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης) αποφάσισε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες, στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης ΧΥΤΥ Κόσιης-ΧΥΤΑ Πάφου.

Συγκεκριμένα, και σε συνέχεια της εξέλιξης αυτής, οι κατηγορίες που πλέον εξετάζει το δικαστήριο έχουν μειωθεί σε 83, από συνολικά 104 που περιλάμβανε το αρχικό κατηγορητήριο.

Ως προς τον Θεοφάνη Λώλο και την εταιρεία Environplan, το δικαστήριο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή και αθώωσή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, ενώ για την εταιρεία Helector Cyprus Ltd, θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία ή απόδειξη που να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες περί απάτης και συνωμοσίας προς καταδολίευση στο πλαίσιο της κατακύρωσης του έργου κατασκευής και λειτουργίας της ΟΕΔΑ Λάρνακας-Αμμοχώστου, ενώ την κάλεσε σε απολογία για τις υπόλοιπες κατηγορίες, στο πλαίσιο της διαδικασίας που συνεχίζεται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου, η Κατηγορούσα Αρχή έχει αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων Ανδρέα Λουρουτζιάτη, πρώην δημάρχου Λάρνακας, Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικού διευθυντή του δήμου Πάφου και οικονομικού συμβούλου του ΧΥΤΑ Πάφου, Μιχάλη Πάντη και Γεώργιου Κουλλαπή, δημοσίων λειτουργών στο υπουργείο Εσωτερικών, Νικόλα Κουλλαπή (ιατρού) και της εταιρείας του N.E MIDORIACO LTD, για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Έχει επίσης στοιχειοθετηθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου Αντώνιου Κουρουζίδη, δημόσιου λειτουργού στο υπουργείο Εσωτερικών, σε έξι κατηγορίες, ενώ αθωώθηκε και απαλλάχθηκε σε άλλες έξι κατηγορίες.

Το δικαστήριο όρισε τις ημερομηνίες 29/3, 4/4 και 5/4 για την απολογία των κατηγορουμένων για τους οποίους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή