Πέθανε το μωρό της «νύφης του ISIS», Σαμίμα Μπέγκουμ

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 06:55
UPD:16:35
REUTERS/POOL
A- A A+

O γιος της Σαμίμα Μπέγκουμ, η οποία είχε εγκαταλείψει σε ηλικία 15 ετών τη Βρετανία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος- πέθανε, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Το μωρό, το οποίο ζούσε σε καταυλισμό στη Συρία με τη 19χρονη μητέρα του, πέθανε από πνευμονία, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Ήταν μόλις τριών εβδομάδων. Το αγόρι είχε γεννηθεί πριν το Λονδίνο στερήσει από την Μπέγκουμ, που ήθελε να επιστρέψει στη Βρετανία, αλλά δήλωνε αμετανόητη, την βρετανική υπηκοότητα. Ήταν επομένως Βρετανός πολίτης. Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης χαρακτήρισε το γεγονός «τραγικό» και εξέφρασε τα συλληπητήρια στην οικογένεια. 

EURONEWS

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εμποδίζει Βρετανούς να ταξιδεύουν σε επικίνδυνες ζώνες πολέμου ή να προσελκύονται από τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Η Μπέγκουμ είχε φύγει από τη Βρετανία το 2015 με δύο φίλες της και στη Συρία παντρεύτηκε τον μαχητή του ISIS Γιάγκο Ριέντγικ, ολλανδικής υπηκοότητας, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται στη Συρία. Η 19χρονη είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο BBC ότι είχε χάσει δύο παιδιά λίγο μετά τη γέννησή τους. 

Πηγή: BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή