Βόρεια Μακεδονία: Τοποθετήθηκε η πρώτη πινακίδα στα σύνορα με Ελλάδα

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 16:34
UPD:17:58
A- A A+

Τοποθετήθηκε στη μεγαλύτερη συνοριακή δίοδο της χώρας, αυτήν στην Γευγελή (απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων) πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Πρόκειται για την πρώτη πινακίδα με το νέο όνομα της χώρας, από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών

INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σύμφωνα με ανανκοίνωση της Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής της Βόρειας Μακεδονίας, που συστήθηκε από την κυβέρνηση με σκοπό την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι τελωνειακές Αρχές της χώρας θα πρέπει να τοποθετήσουν αυτοκόλλητα στις πινακίδες των συνοριακών διόδων και στα δύο αεροδρόμια της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια και Οχρίδα) με το νέο όνομα.

INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο μεταξύ, τα Σκόπια ανακοίνωσαν ότι ενημέρωσαν τον ΟΗΕ για το νέο όνομα της χώρας, Βόρεια Μακεδονία, καθώς τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση της διένεξης, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις δεκαετίες.

REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

«Οι δύο χώρες έστειλαν το βράδυ μια επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με την οποία τον ενημέρωσαν για την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της συμφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

«Ρηματικές διακοινώσεις θα σταλούν πολύ προσεχώς στη γραμματεία του ΟΗΕ, στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για να τους ενημερώσουν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή