Δεξίωση για το διπλωματικό σώμα στο Προεδρικό Μέγαρο

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 15:39
UPD:15:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν του διπλωματικού σώματος παρέθεσε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα, και σύσσωμης της πολιτικής και διπλωματικής ηγεσίας του υπουργείου.

Σε αυτήν έδωσαν το παρών περισσότεροι από 90 πρέσβεις, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα, οι οποίοι είχαν θερμή χειραψία και σύντομη στιχομυθία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Μεγάλη, επίσης, ήταν η προσέλευση μελών του υπουργικού συμβουλίου, καθώς και πολλών πρέσβεων επί τιμή.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα «πηγαδάκια» που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης κυριάρχησαν η αποστολή της ρηματικής διακοίνωσης, που θα ενημερώνει την πΓΔΜ ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ, καθώς και η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία.

Από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της δεξίωσης ήταν η σύντομη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους αρχηγούς των επιτελείων, παρουσία και του πρώην πρόεδρου της Βουλής και πρώην προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο κ. Αποστολάκης θα μεταβεί τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να έχει υψηλόβαθμες συναντήσεις.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρκετή ώρα, επίσης, συζητούσαν κατ' ιδίαν ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επικείμενη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στις 22 Φεβρουαρίου, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να αναδείξει ιδιαίτερα το θέμα της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία και τα ειδικότερα αποτελέσματά της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή