Νέα ευρωπαϊκή αναγνώριση για τις τεχνολογίες της Future Intelligence

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 12:22
UPD:13/02/2019 08:25
A- A A+

Η Future Intelligence (FINT) είναι πλέον εταίρος του μεγαλύτερου έργου Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things- IoT) και Αγροδιατροφής που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη. Η καινοτόμα εταιρεία Τεχνολογιών και Πληροφορικής, ο παλαιότερος και πιο αξιόπιστος Έλληνας κατασκευαστής υλικού και λογισμικού για το ΙοΤ στην Έξυπνη Πόλη και Έξυπνη Γεωργία, θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια εταίρος στο πιλοτικό, ερευνητικό έργο - φάρος αξίας 30 εκατομμύριων ευρώ με επικεφαλή εταίρο το Ολλανδικό πανεπιστήμιο του Βαγκενίγκεν.

Η FINT ηγείται μιας κοινοπραξίας Σλοβένων και Κύπριων οργανισμών και θα εκτελέσει πιλοτικές εγκαταστάσεις ΙοΤ στις δύο αυτές χώρες και στην Ελλάδα με σκοπό την βελτιστοποίηση της άρδευσης και της φυτοπροστασίας προς όφελος της απόδοσης και παραγωγικότητας του Ευρωπαίου αγρότη και όχι μόνο. Επιπλέον, από κοινού με τους συνεργάτες της αλλά και με πελάτες της εταιρείας από την Ελλάδα θα προχωρήσει σε χρήση τεχνολογίας και μετά τη συλλογή του καρπού και τη μετατροπή του σε προϊόν δίνοντας τη δυνατότητα για αυξημένη ιχνηλασιμότητα ποιοτικών χαρακτηριστικών κατά την αποθήκευση και μεταφορά τους. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία μιας αγοράς δεδομένων (data marketplace) όπου ο καταναλωτής θα έχει αυξημένη πληροφόρηση για το προϊόν που βρίσκει στο ράφι, πώς παράχθηκε και μεταφέρθηκε με σκοπό να οδηγηθεί σε μια νέα εμπειρία διάδρασης κατά την αγορά αλλά και κατανάλωσή του.

Σχετικά με την FINT

Η Future Intelligence Ltd (FINT) είναι μια μικρομεσαία επιχείρηση (μΜε) με έντονη ερευνητική δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που προσφέρει καινοτόμες λύσεις Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής για την εποχή του Μελλοντικού Διαδικτύου. Η FINT είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής και προμηθευτής λύσεων Internet of Things (IoT) για τις έξυπνες πόλεις και την έξυπνη γεωργία στην Ελλάδα. Η FINoT® λύση κυκλοφορεί στην αγορά από το 2015 και αποτελεί μια σύγχρονη πλατφόρμα λογισμικού και υλικού που συνδέει στο Διαδίκτυο αντικείμενα (όπως οι αισθητήρες και ενεργοποιητές) και επιτρέπει φιλικές αναπαραστάσεις δεδομένων και χρήσιμες πληροφορίες για τους χρήστες αυτών των συστημάτων και τις επιχειρηματικές τους μονάδες.

Σχετικά με το έργο Internet of Food and Farm 2020

Το IoFF2020 ξεκίνησε το 2017 και είναι αφιερωμένο στην επιτάχυνση της υιοθέτησης τεχνολογιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων για την εξασφάλιση επαρκών, ασφαλών και υγιεινών τροφίμων και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών αλυσίδων τροφίμων στην Ευρώπη. Έτσι η Ευρώπη θα εδραιώσει την ηγετική θέση της στην παγκόσμια βιομηχανία Αγροδιατροφής αλλά και IoT ενισχύοντας ένα συμβιωτικό οικοσύστημα αγροτών, βιομηχανίας τροφίμων, προμηθευτών τεχνολογίας και ερευνητικών ιδρυμάτων. Τελικά, το IoF2020 θα ανοίξει το δρόμο για μια γεωργία βασισμένη σε δεδομένα (data), με αυτόνομες καλλιεργητικές πρακτικές, εικονικές αλυσίδες τροφίμων και εξατομικευμένη διατροφή για τους ευρωπαίους πολίτες. Η κοινοπραξία IoF2020 με 73 εταίρους, με επικεφαλής τον Wageningen UR και άλλους βασικούς εταίρους θα μεταφέρει την τεχνογνωσία σε εκατοντάδες τελικούς χρήστες ανά την Ευρώπη. Στο έργο συμμετέχει και ένας στρατηγκός εταίρος από τη Ν. Κορέα με δική του χρηματόδοτηση.

Σχετικά με το CYSLOP έργο

Στο CYSLOP συμμετέχουν εκτός της FINT ο Ψηφιακός Κόμβος ΙοΤ Καινοτομίας στην Αγροδιατροφή της Σλοβενίας που αποτελεί και συστάδα καινοτόμων ψηφιακών επιχειρήσεων, το ITC Cluster, το Ερευνητικό ίδρυμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μέσω του εργαστηρίου Κινητών Εφαρμογών καθώς και το Κυπριακό Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών.

Προτεινόμενα για εσάς