Λ. Αυγενάκης: Όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 14:03
UPD:14:07
INTIME NEWS/Δελτίο τύπου
A- A A+

«Όλα τα όπλα είναι στο τραπέζι, αλλά δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε από τώρα» δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης για το ενδεχόμενο να καταθέσει η Ν.Δ. πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Όλοι οι βουλευτές θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε με πρόταση δυσπιστίας, είτε και στην ίδια την ψηφοφορία της συνθήκης των Πρεσπών καθώς και αυτή θα αξιώσουμε να είναι ονομαστική και επομένως όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπογράμμισε παράλληλα πως «η Νέα Δημοκρατία συντεταγμένη στο Κοινοβούλιο, θα δώσει με επιχειρήματα στον ελληνικό λαό, τους λόγους για τους οποίους θεωρεί και πιστεύει ότι η συγκεκριμένη Συμφωνία δεν πρέπει να περάσει».

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί επικείμενης παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή είπε ότι ο κ. Καραμανλής θα κρίνει ο ίδιος τι θα πράξει, σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ακόμη πως όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. έχουν ευθυγραμμιστεί με το πλαίσιο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν τρόπο πολύ δημοκρατικό, αξιοποιώντας όλες τις μεγάλες δυνάμεις και όλες τις σημαίνουσες προσωπικότητες όπως οι Κ. Καραμανλής, Ευ. Μεϊμαράκης, Ντ. Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς, έχει οικοδομήσει ένα ενιαίο μέτωπο. Υπάρχει μια συντεταγμένη πορεία και παρουσία της Ν.Δ. για το μείζον αυτό εθνικό θέμα. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Το κάνουμε σαν Ν.Δ., μακάρι να το έκανε και η κυβέρνηση» τόνισε.

Ο γραμματέας της Ν.Δ. χαρακτήρισε το Νίκο Βούτση ως «τον χειρότερο πρόεδρο της Βουλής των τελευταίων δεκαετιών». «Έχει κομματικοποιήσει πλήρως τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, λειτουργεί ως ο κομματικός απεσταλμένος του κ. Τσίπρα, και δεν σέβεται ούτε τηρεί τους κανόνες και τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου» ανέφερε για να προσθέσει: «Δυστυχώς έχει πέσει πολύ χαμηλά το Κοινοβούλιο. Τους ενοχλεί ο διαχωρισμός των εξουσιών και δυστυχώς ο κ. Βούτσης το δηλώνει με κάθε τρόπο απολύτως ξεκάθαρα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή