Δ. Χατζησωκράτης: Η έδρα δεν είναι του Θ. Θεοχαρόπουλου, αλλά της ΔΗΜΑΡ

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 13:04
UPD:13:05
EUROKINISSI
A- A A+

«Αυτή η έδρα δεν είναι του Θεοχαρόπουλου, είναι της ΔΗΜΑΡ, και δεν είναι κανενός άλλου, διότι είναι προϊόν της συμφωνίας των κομμάτων» υπογράμμισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» για την βουλευτική έδρα που κατέχει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος διεγράφη την Κυριακή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χατζησωκράτης σημείωσε: «Το 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο αποφάσισαν να δημιουργήσουν το συμμαχικό σχήμα Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (...) έγινε μια συμφωνία ότι θα υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον μια έδρα, διότι το 2015 έγιναν εκλογές μόνο με λίστα σε όλους τους νομούς, όχι στο Επικρατείας. Θεωρείτε λοιπόν ότι δεν θα γινόταν, - όταν πας να κάνεις ένα συμμαχικό σχήμα - δεν θα διασφαλιστεί η παρουσία του ενός εκ των συμβαλλομένων; (...) Άρα λοιπόν, όσοι και όσες λένε ότι η έδρα της Επικρατείας είναι έδρα που καθορίζεται ενώ όλες οι άλλες όχι, αυτό μπορούν να το πουν για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εκτός απ' αυτήν, διότι αυτό ήταν μέρος της συμφωνίας των δύο κομμάτων (..)» ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για «νταραβέρια» ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι «μέσα στα κόμματα, μέσα στα επιτελεία γίνονται συζητήσεις, δεν γίνονται ''νταραβέρια'' για το τι θα γίνει και ποιο θα είναι το μέλλον το εκλογικό και το μετεκλογικό του σχήματος».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι όσοι θελήσουν να συνεχίσουν με το ΚΙΝΑΛ μπορούν να το κάνουν και εάν αυτό τους θέτει εκτός ΔΗΜΑΡ αυτόματα, ο κ. Χατζησωκράτης επισήμανε πως «το τελευταίο κόμμα που θα πει ότι θέτουν κάποιοι τον εαυτό τους εκτός κόμματος, θα είναι η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρός της».

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Χατζησωκράτης είπε πως «με τον Γ. Παπανδρέου και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχουμε μια σειρά πολιτικά θέματα, μία σύμπτωση απόψεων και αυτό φέρνει κοντά τους δύο χώρους», αλλά όπως έσπευσε να προσθέσει «δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν φωνές που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε ότι «όταν πρωτοτέθηκε το θέμα, στη τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν 5-1 που έκρινε κατά βάση θετική την κατεύθυνση».

«Άρα λοιπόν δεν είναι μόνο ο κ. Θεοχαρόπουλος, ούτε μόνο ο Γ.  Παπανδρέου που ήταν θετικοί (...) Αλλά, το είπα ευθέως σε μια συνάντηση που είχα με την κ. Γεννηματά, γιατί να εσωτερικοποιεί το πρόβλημα αυτό τόσο πολύ και να νιώθει ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα διαφορετικό μέσα στο ΚΙΝΑΛ και να μην έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ένας χώρος ευρύτερα που έχει διαφορετική άποψη;» πρόσθεσε.

Για το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το οριστικό «διαζύγιο» από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι «μονομερώς δρομολόγησε, από την πλευρά της η κ. Γεννηματά, τις εξελίξεις» και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα κουβεντιάσει το απόγευμα ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή