Ευκλ. Τσακαλώτος: O Ευ. Βενιζέλος θεωρεί τον Αντ. Σαμαρά προνομιακό συνομιλητή της σοσιαλδημοκρατίας

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 14:09
UPD:14:11
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε χθεσινή αναφορά του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος απαντώντας σε επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. -  ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ο κ. Σαμαράς μπροστά σε εσάς είναι της Βουλής των Λόρδων», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Παραδοσιακά στην ευρωπαϊκή αριστερά, η είσοδος στη Βουλή των Λόρδων δεν θεωρείται ταυτότητα προοδευτικότητας» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Twitter.

«Κατάλαβα ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί τον κ. Σαμαρά ποιοτικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου και προνομιακό συνομιλητή της σοσιαλδημοκρατίας. Καλή τύχη» πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο ΥΠΟΙΚ.

Κατά την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία από πολιτικά ρετάλια, με φαινόμενα θεσμικής παρακμής και συνταγματικής καταστρατήγησης».

«Το Σύνταγμα γίνεται ένα χαρτί χωρίς κανονιστικό και αξιακό περιεχόμενο. Τα φαινόμενα της μεγαλύτερης συνταγματικής καταστρατήγησης και της ακραίας θεσμικής παρακμής που ζούμε είναι ένα στάδιο μετά τη θεσμική εκτροπή που ζήσαμε κυρίως στο χώρο της δικαιοσύνης. Αυτά τα φαινόμενα θεσμικής παρακμής καταλήγουν σε μια τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι πολιτικών ρεταλιών» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή