Τεντέν: 90ά γενέθλια με δεύτερη κινηματογραφική ταινία

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 09:10

O Τεντέν γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά του και, προσεχώς, θα δικαιούται να έχει μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία, με πρωτοβουλία του ντουέτου Πίτερ Τζάκσον - Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά, ίσως, και ένα ανέκδοτο λεύκωμα που θα φθάσει στα βιβλιοπωλεία, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής εκδόσεων του Οίκου Casterman.

Ένα «δικαίωμα άσκησης προνομίου» υπογράφηκε στα τέλη της χρονιάς για μια δεύτερη κινηματογραφική ταινία με τις περιπέτειες του Τεντέν, το οποίο δόθηκε, όπως στην πρώτη ταινία, στον Πίτερ Τζάκσον και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ», διευκρίνισε ο Μπενουά Μουσάρ, διευθυντής εκδόσεων του Οίκου. Οι δύο άνδρες, αυτή τη φορά, θα αλλάξουν τους ρόλους τους -ο Τζάκσον που ήταν παραγωγός της πρώτης ταινίας, θα σκηνοθετήσει τη δεύτερη.

RONALD GRANT ARCHIVE

«Υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός του «Σκήπτρου του Όττοκαρ και της Υπόθεσης Τουρνεσόλ», υπογράμμισε ο Μουσάρ. «Όταν υπάρχει μια τριλογία στο Χόλυγουντ, η δεύτερη ταινία μοιάζει λίγο πιο θολή, συνεπώς η υπόθεση ενός επεισοδίου για τη Συλδαβία είναι πιθανή».

Σε συνέντευξη στον αμερικανικό ιστότοπο «Polygon», στα τέλη του 2018, ο Πίτερ Τζάκσον εξηγούσε ότι αφότου επικεντρώθηκε σε ένα σενάριο διασκευασμένο στον «Ναό του Ήλιου», τελικά είχε την ελευθερία να επιλέξει από την «ποικιλία» των ιστοριών του αεικίνητου νεαρού ρεπόρτερ, που γιορτάζει φέτος τα 90 του χρόνια.

Από εκδοτικής πλευράς, ένα πολυαναμενόμενο ανέκδοτο άλμπουμ μπορεί τελικά να φθάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων. «Θα ήθελα πολύ να εκδώσω φέτος, διατηρώ ακόμη την ελπίδα να το κάνω, το ανέκδοτο “Tintin et le Thermo-Zero”. Eίναι, όντως, μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία, πολύ πιο πλήρης από το “Αλφ-Αρτ”. Η ιστορία έχει τελειώσει, το σκίτσο δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε ο Μουσάρ.

Ο Ερζέ, ο Βέλγος σκιτσογράφος και δημιουργός του θρυλικού ρεπόρτερ, είχε αρχίσει να δουλεύει πάνω σε αυτό το μυθικό άλμπουμ για τους «λάτρεις του Τεντέν» στα τέλη της δεκαετίας του 1950, μετά τον «Τεντέν στο Θιβέτ». Ωστόσο, δεν ζωγράφισε με το μολύβι του παρά μόνο τις οκτώ πρώτες τυπογραφικές πλάκες.

Το πρώτο επεισόδιο του «Τεντέν στη χώρα των Σοβιέτ» δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 1929 στη βελγική καθολική εφημερίδα «Le Petit Vingtieme».

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή