Πρυτανεία ΑΠΘ: Είχαμε ενημερώσει από νωρίς αστυνομία και εισαγγελία για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής

Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 12:55
UPD:13:04
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι έστειλε εγκαίρως έγγραφη ενημέρωση στην αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για την προστασία της. Απορρίπτει την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία η ενημέρωση έγινε αφότου ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρυτανεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι «υποχρεωμένη να διαψεύσει την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που αναφέρει ότι δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ.».

Όπως σημειώνει «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής.

Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: «Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή