Δ. Τζανακόπουλος: Πρέπει να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα από την ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:27
UPD:14:29
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλει ως προς τις ερμηνείες».

A- A A+

Όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της Συμφωνίας των Πρεσπών, από την μεριά της ΠΓΔΜ, θα γίνουν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ επεσήμανε πως «πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά των Σκοπίων».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλει ως προς τις ερμηνείες».

Ο κ. Τζανακόπουλος στάθηκε στην ανάγκη «οι προοδευτικές δυνάμεις να μην αφήσουν μια τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη» και κάλεσε το Ποτάμι να μην λειτουργήσει «κοντόφθαλμα».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κρατάει ως δεδομένο την πολιτική δήλωση του Πάνου Καμμένου ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξουν με την Ν.Δ. για να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως όταν η αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει τόσο εκτεταμένα επεισόδια πρέπει να επιχειρεί με σκοπό, αφενός να περιοριστούν και αφετέρου να λειτουργεί με τρόπο ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός πολιτών.

Χαρακτήρισε πολιτικά κλισέ τους αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ανοχής στη βία, επαναλαμβάνοντας ότι η αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τα επεισόδια και «σε κάποιο βαθμό το πέτυχε».

Πρόσθεσε επίσης, ότι τα φαινόμενα αυτά δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή