Χρ. Σπίρτζης: Δεν υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές των πυρόπληκτων

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 15:41
UPD:15:41
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Καμία καθυστέρηση δεν υπάρχει στις πληρωμές των πυρόπληκτων στην Αττική, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας πως αυτό που έχει γίνει, «είναι να μην επιβεβαιωθούν οι λασπολόγοι που έγραφαν και διέσπειραν ότι στον κοινό λογαριασμό δωρεών που έχει δημιουργηθεί για τους πυρόπληκτους έχουν συγκεντρωθεί 85 εκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως μέχρι στιγμής, «έχουν εγκριθεί 3.265 αιτήσεις πυρόπληκτων και έχουν απορριφθεί 1.734. Έχουν πληρωθεί 15 εκατ. 269 χιλιάδες 135,84 ευρώ σε 3.091 φυσικά πρόσωπα. Επίσης έχουν υποβληθεί 156 αιτήσεις αποζημίωσης από επιχειρήσεις και έχουν εγκριθεί 85 και το αντίστοιχο ποσό που θα λάβουν είναι 607χιλιάδες 300 ευρώ».

Όλα τα ποσά θα διατεθούν μέσα από το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων και όλες οι δράσεις εκτελούνται κανονικά, ξεκαθάρισε ο κ. Σπίρτζης, ενώ σε ότι αφορά τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον λογαριασμό δωρεών θα διατεθούν για την κατασκευή έργων υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές με βάση και τα αιτήματα των κατοίκων αλλά και για έργα περιβαλλοντικής ανάπτυξης των συγκεκριμένων περιοχών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή