Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 15:20
UPD:15:22
Δελτίο Τύπου
A- A A+

Ένας 48χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου για παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων. Χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού κατέσχεσαν σήμερα αστυνομικοί και στη Θεσσαλονίκη. 

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με αυτοκίνητο μέσω του οποίου διακινούνται παράνομα καπνικά προϊόντα, εντοπίσθηκε το προαναφερόμενο όχημα στην περιοχή του Γαλατσίου, οδηγούμενο από τον 48χρονο, και κατόπιν αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -393- πακέτα τσιγάρα και -11- συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Από την περαιτέρω έρευνα στην οικία του δράστη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν -2.906- πακέτα λαθραία τσιγάρα, -135- λαθραίες συσκευασίες καπνού και το χρηματικό ποσό των -2.850- ευρώ ενώ ακόμη κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο μεταφοράς.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη, σε διαφορετικές περιπτώσεις συνελήφθησαν στην Ξηροκρήνη  δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 23 ετών. Ο πρώτος διαπιστώθηκε να κατέχει 4.030 πακέτα τσιγάρων και 235 συσκευασίες με καπνό. την κατοχή του 23χρονου, εντοπίσθηκαν 910 πακέτα τσιγάρων και 23 συσκευασίες με καπνό. 

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή