Κ. Μητσοτάκης: Ευχές από σχολεία της Ραφήνας για τη νέα σχολική χρονιά

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 12:19
UPD:12:22
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κάθε οργανωμένη κοινωνία κρίνεται τελικά από τη φροντίδα και την αλληλεγγύη που παρέχει σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και εδώ, στα ειδικά σχολεία, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης που παραβρέθηκε σήμερα στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Ραφήνας, καθώς και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Το Ειδικό Σχολείο υπέστη σημαντικές φθορές από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά και ο κ. Μητσοτάκης αφού συνομίλησε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, δήλωσε:

 «Συγκινούμαι που βρίσκομαι σήμερα, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, εδώ στο ελληνικό σχολείο Ραφήνας. Ένα σχολείο το οποίο και αυτό, δυστυχώς, δεν γλίτωσε από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αλλά ένα σχολείο το οποίο κάνει και αυτό μια καινούργια αρχή. Γιατί, όπως είπατε Σεβασμιότατε,  μέσα από αυτήν τη μεγάλη τραγωδία, αυτήν την εθνική τραγωδία, ξύπνησε πολύ καλοσύνη και πολύ ανθρωπιά. Και ας το κρατήσουμε αυτό, ως θετικό μήνυμα στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ένα μήνυμα εθνικής αναγέννησης».
 
Ευχόμενος στα παιδιά μια καλή και παραγωγική χρονιά, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που παρέχουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο στηρίζοντας παιδιά με ειδικές δεξιότητες. «Κάθε οργανωμένη κοινωνία κρίνεται τελικά από τη φροντίδα και την αλληλεγγύη που παρέχει σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και εδώ, στα ειδικά σχολεία, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Και ο πρόεδρος της Ν.Δ. συμλήρωσε λέγοντας ότι  «αν κατά προτεραιότητα πρέπει κάπου να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, πρέπει να γίνουν εδώ στα ειδικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί και η απαραίτητη συνέχεια της συναισθηματικής επαφής που εκ των πραγμάτων εσείς οι εκπαιδευτές αναπτύσσετε με τα παιδιά».
 
«Καλή αρχή, καλή προκοπή, σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν σήμερα τη σχολική τους χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Από τα παιδιά της πρώτης δημοτικού μέχρι τα παιδιά της τρίτης λυκείου, που έχουν το άγχος και την ανησυχία της μελλοντικής επαγγελματικής τους και εκπαιδευτικής τους ανέλιξης. Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που παρέχουν ένα σπουδαίο έργο, συχνά σε αντίξοες συνθήκες» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή