Η Ford γιορτάζει την κατασκευή 10 εκατ. Μάστανγκ

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018 08:33
UPD:08:33
REUTERS/FORD/HO

Φωτογραφία από το αρχείο της Ford Motor Company στην οποία απεικονίζονται ο Lee Iacocca (Α), πρόεδρος της εταιρείας και ο Don Frey, υπεύθυνος για το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ford στη δεκαετία του 1960, αλλά και για την εξέλιξη του πρωτότυπου Mustang.

Την κατασκευή 10 εκατ. Mustang (Μάστανγκ) στο εργοστάσιο της στο Ντιτρόιτ γιορτάζει η Ford.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον διάσημα μοντέλα της Ford, το οποίο έγινε γνωστό μέσα από τον κινηματογράφο και τη μουσική.

Για να γιορτάσει την ιστορική στιγμή στην ιστορία του εμβληματικού αυτού αυτοκινήτου, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από ένα άγριο άλογο που απαντάται στην αμερικανική δύση, η Ford απευθύνεται στη νοσταλγία των Αμερικανών.

EPA/TANNEN MAURY

Ford Mustang Shelby GT 500.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο αμερικανικό αυτοκίνητο εκτός από τη Mustang για να παρουσιάσω τους δεσμούς αγάπης που έχουν οι Αμερικανοί με τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο ιστορικός των αυτοκινήτων στο πανεπιστήμιο Ντέιτον του Οχάιο, Τζον Χάιτμαν.

Το πρώτο μοντέλο Mustang παρουσιάστηκε την άνοιξη του 1964 στη Νέα Υόρκη.

Η Ford πούλησε το 2017 στις ΗΠΑ 81.000 Mustang, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 0,5% των πωλήσεων αυτοκίνητων, σύμφωνα με την Autodata. Ωστόσο, το συγκεκριμένο όχημα φαίνεται να έχει μεγάλη απήχηση στο εξωτερικό.

Ford Mustang 2018.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή