Ντ. Μπακογιάννη: Σωστά ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό με τους Τούρκους

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 11:14
UPD:11:15
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Την εκτίμησή της ότι σωστά ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς εξέφρασε η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη, όμως ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα έπρεπε αυτοβούλως να επιστρέψει στην Τουρκία εννέα Τούρκους τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017.

Τότε οι εννέα συνελήφθησαν σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ενώ προετοίμαζαν επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας. «Αυτό έπρεπε να το είχε κάνει από μόνη της η ελληνική πλευρά, γιατί είναι σαν τον αντίστοιχο Κουφοντίνα για την Τουρκία» τόνισε η κα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του, η κα Μπακογιάννη είπε ότι δεν θα δεχόταν ποτέ, όπως και ο κ. Τσίπρας, τον συμψηφισμό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, «που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, πέρασαν τρία μέτρα μέσα, είναι αστείο και να λέγεται», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή εξάλλου τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας ότι «οι Πρέσπες δεν θα εφαρμοστούν ποτέ», η κα Μπακογιάννη είπε: «Ο κ. Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Είναι θλιβερό ότι αυτό που όλοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών θα λένε επιστρέφοντας στις χώρες τους είναι ότι είδαμε την ελληνική αντιπροσωπεία με δύο διαφορετικές θέσεις του υπουργού Αμυνας και του υπουργού Εξωτερικών».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή