Πολιτική διαμάχη για τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 22:13
UPD:22:18
REUTERS/JUAN MEDINA

Σε πεδίο έντονης πολιτικής διαμάχης έχει καταστεί ο χρόνος διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με τα δύο «μεγάλα» κόμματα να εξαπολύουν εκατέρωθεν βολές.

Με αφορμή τις διαδοχικές τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ασκείται δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Όσα ευτράπελα παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες, δεν αποτελούν παρά την πιο κραυγαλέα απόδειξη του πανικού της κυβέρνησης» σχολίασαν από την Πειραιώς.

Και πρόσθεσαν: «Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι αν συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες»

«Ας μην έχει και σε αυτό αυταπάτες. Όσες κάλπες και αν στήσει, όποτε και κι αν τις στήσει, οι πολίτες θα του δείξουν το δρόμο από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου» συμπλήρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αξίωσαν χθες τη μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον Μάιο του 2019, με τον β’ γύρο να συμπίπτει με τις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, με νέα παρέμβασή τους, ζήτησαν σήμερα να συμπέσει με τις ευρωπαϊκές εκλογές ο α’ γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών -και όχι ο α' γύρος- κάτι το οποίο έγινε τελικά αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό.  

Οι συνεχείς τροποποιήσεις του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίες αρχικώς ήταν προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2019, έγειραν την αντίδραση και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σ’ απάντηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «Βατερλό της Ν.Δ.» και «χαρτοπόλεμο». «Συμβουλεύουμε τον κ. Μητσοτάκη, που έχει καταντήσει γραφικός προβλέποντας κάθε δύο εβδομάδες και νέα ημερομηνία εκλογών, να μην εκτίθεται άλλο» πρόσθεσε το κυβερνών κόμμα.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο κ. Μητσοτάκης θα τις χάσει. Και τότε, θα του ευχηθούμε καλά ξεμπερδέματα με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Γεωργιάδη» συμπλήρωσε η Κουμουνδούρου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή