Ειδική συνεδρίαση της Βουλής για το Σκοπιανό

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 19:09
UPD:19:21
Nikos Libertas / SOOC

Ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων για την ενημέρωση του Σώματος επί της συμφωνίας για το Σκοπιανό προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τον διάλογο που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Βουλής, για να αιτηθεί της διοργάνωσης μιας ειδικής συνεδρίασης.

Κατά τον ίδιο, η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα λάβει χώρα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα τελευταία προαπαιτούμενα της 4ης δόσης του ελληνικού προγράμματος.

Τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής (άρθρο 142 Α)

Για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Bουλής, η Kυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση.

Το αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον πρόεδρο της Βουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης πριν από είκοσι τέσσερις (24) ώρες τουλάχιστον.

H ανακοίνωση ή δήλωση της Κυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας.

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Κυβέρνησης για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ΄ ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ΄ αυτόν.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.

Η δευτερολογία των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή