Δεκάδες διαδηλώσεις σ' όλη τη χώρα για τη Μακεδονία

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 14:27
UPD:14:28
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS
A- A A+

Υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας αναμένεται να διαδηλώσουν σήμερα χιλιάδες Έλληνες σε πάνω από 20 πόλεις όλης της χώρας, εν όψει των απογευματινών συλλαλητηρίων που διοργανώνονται από την Επιτροπή Αγώνα.

Οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 19.30 και θα διεξαχθούν παράλληλα σε αρκετές πόλεις -κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας- όπως η Πέλλα, η Καβάλα, η Δράμα, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, ο Λαγκαδάς, η Νέα Μουδανιά, η Έδεσσα, η Φλώρινα, η Καστοριά, η Πτολεμαΐδα, οι Σέρρες, η Κατερίνη, η Βέροια, η Λάρισα, η Θήβα, τα Ιωάννινα, η Ρόδος, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Χαλκίδα και άλλες.

«Ξημερώνει μια μεγάλη μέρα. Οι πλατείες της Μακεδονίας θα πλημμυρίσουν από την ελληνική ψυχή. Οι Έλληνες θα δώσουν ακόμη μία μάχη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Είσαι εσύ αυτός που θα φωνάξει δυνατά πως το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας είναι στοιχείο της ιδιοσυστασίας της πατρίδας μας. Για να μπορείς να περπατάς περήφανος πάνω στην ποτισμένη από αίμα ηρώων μακεδονική γη» επισημαίνεται, παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση. 

Στο ίδιο πλαίσιο, καλεί τους πολίτες να «βγουν στις πλατείες και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τις ανίερες πράξεις που προσβάλουν τα ιδανικά μας. Τώρα είναι η ώρα για να τους ξεκαθαρίσουμε πως οι αξίες του γένους μας δεν πωλούνται. Η παρουσία μας θα είναι η καλύτερη απάντηση στο ανθελληνικό τους παραλήρημα».

Οι διοργανωτές, πάντως, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν την παρουσία κομματικών σημαιών στις δεκάδες διαδηλώσεις που προγραμματίζουν, και καλούν τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους ακομμάτιστα.

Αντίθετα, δυναμικό «παρών» στα συλλαλητήρια αναμένεται να δώσει η ελληνική εκκλησία, με δεκάδες μητροπολίτες να τάσσονται υπέρ των συγκεντρώσεων.

 naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή