Το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων στη συνάντηση Γ. Σταθάκη με εργαζομένους της ΔΕΗ

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 19:42
UPD:19:45
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Με ζητήματα της λιγνιτικής παραγωγής, του μέλλοντος των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ και της ενίσχυσης της παραγωγής από ΑΠΕ στο επίκεντρο, συναντήθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, με το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» και τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση, από το δ.σ. της ΔΕΗ, των όρων της νέας τριετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και για την ομαλή προσαρμογή του παραγωγικού δυναμικού της Επιχείρησης στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανόνες.

Συζητήθηκε, επίσης, ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός και η αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος που αυτός θα περιγράφει, με ορίζοντα το 2035, ενώ ο κ. Σταθάκης συμφώνησε ότι οι διαδικασίες κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό και δεσμεύτηκε το Σχέδιο να είναι έτοιμο στις αρχές του φθινοπώρου.

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα οφέλη που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από την συμφωνία με τους Θεσμούς για τα ενεργειακά θέματα της 4ης αξιολόγησης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή