Εξηγήσεις ζητεί το Βέλγιο από την Ισραηλινή πρέσβη, που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τα θύματα στη Γάζα

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 18:44
UPD:18:50
REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Το Βέλγιο κάλεσε την πρέσβειρα του Ισραήλ στη χώρα για να διαμαρτυρηθεί για σχόλια που έκανε για τα θύματα των διαδηλώσεων στην Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τη βία στην περιοχή.

Η πρέσβειρα του Ισραήλ στο Βέλγιο, Σιμόνα Φράνκελ, κλήθηκε από το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς χαρακτήρισε όλα τα θύματα στη Γάζα «τρομοκράτες», δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής διπλωματίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λυπάμαι πολύ για κάθε ανθρώπινη ζωή που χάνεται, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και αν είναι τρομοκράτες, 55 τρομοκράτες που ήρθαν κοντά στο φράκτη ασφαλείας για να προσπαθήσουν να πολεμήσουν, να εισέλθουν στην ισραηλινή επικράτεια», δήλωσε η Σιμόνα Φράνκελ, σε συνέντευξή της στο κρατικό ραδιόφωνο RTBF.

Σε ερώτηση που της τέθηκε αν όλα τα θύματα είναι τρομοκράτες, η διπλωμάτης απάντησε: «Ναι, όλοι τους».

Σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από ισραηλινά πυρά κοντά στο Ισραήλ. Ένα βρέφος απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στον θύλακα.

«Θα υπενθυμίσουμε στην πρέσβειρα την ανάγκη το Ισραήλ να σέβεται τους διεθνούς κανόνες», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ ζήτησε «διεθνή έρευνα υπό την αιγίδα των ΗΕ», τονίζοντας ότι «η βία η οποία διαπράχθηκε χθες στην Λωρίδα της Γάζας είναι απαράδεκτη».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή