Ακόμη -3 βαθμοί στον Παναθηναϊκό λόγω Βέμερ

Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 16:23
UPD:17:14
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Ακόμη τρεις βαθμοί θα αφαιρεθούν από τον Παναθηναϊκό, λόγω των ανεξόφλητων οφειλών της ΠΑΕ στον Γενς Βέμερ.

Η Super League ανακοίνωσε ότι επειδή πέρασαν οι πέντε εργάσιμες ημέρες από τον αμέσως επόμενο αγώνα των «πρασίνων» μετά την έκδοση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου και δεν εξοφλήθηκε ο Γερμανός ποδοσφαιριστής, αφαιρούνται άλλοι τρεις βαθμοί, οι οποίοι θα επιστραφούν αν εξοφληθεί η οφειλή εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αιτούμενη αναστολή της εφαρμογής της ποινής. Εφόσον δικαιωθεί θα επιστραφούν και οι έξι βαθμοί, αν όμως υπάρξει και τρίτη τιμωρία (για την ίδια ή άλλη υπόθεση) κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 35/03.04.2018 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Άρθρο 24, παρ. 5 του Κανονισμού Ιδιότητας & Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, αφού παρήλθε άπρακτη η εκ νέου προθεσμία των πέντε (5) εργασίμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του επόμενου αγώνα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Κυριακή 15 Απριλίου 2018) για την εξόφληση της επιδικασθείσης χρηματικής απαίτησης του αιτούντος ποδοσφαιριστή Jens Alexander Wemmer, από την Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αφαιρούνται τρεις (3) ακόμα βαθμοί από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ως άνω Κανονισμό, αν η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προβεί στην εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, οι εν λόγω τρεις (3) βαθμοί θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με νεότερη απόφαση της Super League.

Επίσης σημειώνεται πως η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει προσφύγει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο. και έχει αιτηθεί την ορθή ερμηνεία και την αναστολή εκτέλεσης της πρώτης αφαίρεσης τριών (3) βαθμών εκ της ίδιας ως άνω απόφασης, οι δε εν λόγω αιτήσεις συζητούνται την ερχόμενη Τετάρτη 25/4/2018.

Σε περίπτωση αποδοχής των αιτημάτων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είναι εφικτή η επιστροφή τόσο των πρώτων όσο και των δεύτερων τριών (3) βαθμών που έχουν αφαιρεθεί από την εν λόγω Π.Α.Ε. εκ της ως άνω απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση η Super League θα προβεί σε όσα ορίζουν τα οικεία κανονιστικά κείμενα καθώς και οι εκδοθείσες και εκδοθησόμενες αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο.».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις