Αδ. Γεωργιάδης: Ο Π. Καμμένος χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ως εκλογικό σωσίβιο

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018 14:13
UPD:14:59
SOOC/George Vitsaras

Βολές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι «λέει πάρα πολλά, ενίοτε και εξαιρετικώς απρεπή και κάνει πολύ λίγα».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει προσωπική πολιτική ατζέντα και θεωρεί ότι η άνοδος των εθνικών θεμάτων στην επικαιρότητα μπορεί να αποτελέσει το εκλογικό του σωσίβιο. Αδιαφορεί, όμως, για το αν αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «θεωρία που τη λένε ανόητοι άνθρωποι» την άποψη που υποστηρίζει ότι πρέπει να κλείσουμε τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και να επικεντρωθούμε στο βασικό μας πρόβλημα ασφαλείας που είναι η Τουρκία.

Ως προς το ενδεχόμενο κατάθεσης στη Βουλή πρότασης που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» επισημαίνει ότι καταρχήν η πρόταση «πρέπει να στηρίζεται και από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» προσθέτοντας ότι στη συνέχεια η Ν.Δ. θα εξετάσει την πρόταση επί της ουσίας.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ακόμα είναι πάγια θέση της Ν.Δ. να εξετάζει κάθε θέμα που έρχεται στην Βουλή, σημειώνοντας πως «εμείς δεν λέμε a priori όχι». «Μπορεί να έρθει μια συμφωνία που να μας ικανοποιεί. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή θέσης της Ν.Δ. πάνω σε αυτό το θέμα, όπως κακώς γράφτηκε» δηλώνει.

Αναφορικά με τη στάση της Ν.Δ. υπέρ των συλλαλητηρίων, σημειώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σέβεται τις ευαισθησίες των Ελλήνων ως προς το όνομα της Μακεδονίας προσθέτοντας ότι «για εμάς, ιδανική λύση θα ήταν μια λύση χωρίς το όνομα "Μακεδονία"». «Επειδή στην πολιτική υπάρχει και ο ρεαλισμός, κοιτάμε πάντα να δούμε αν θα μπορούσε να επιτευχθεί κάποια λύση που να ικανοποιεί τον ελληνικό λαό. Πάντως, λύση ερήμην του λαού δεν γίνεται» προσθέτει.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο απαντά ότι «από τη φυλάκιση των Ελλήνων αξιωματικών και μετά οι Τούρκοι κινούνται με απειλητικές διαθέσεις» και «κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να ανησυχεί (...) όχι για να προκαλεί υστερία ή για να το εκμεταλλεύεται πολιτικά, (αλλά) να ανησυχεί τόσο όσο χρειάζεται για να είμαστε σε εγρήγορση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρει ότι δεν είναι θέση του Αντώνη Σαμαρά η συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής αλλά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και την έθεσε «με τον πιο επίσημο τρόπο ως ομιλητής στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής». Εκφράζει παράλληλα τη συμφωνία του με τη θέση του προέδρου της Ν.Δ. «ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας πιθανός στρατηγικός μας εταίρος για την αλλαγή της χώρας», συμπληρώνοντας ότι αυτή η θέση δεν δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια τής Ν.Δ. για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας, καθώς η όλη συζήτηση αφορά ευρύτερες συναινέσεις που «πρέπει να επιτευχθούν ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να έχει θέση στη Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης αφού εκφράζει τον σεβασμό του στην πολιτική στάση του ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σημεθώνει ότι «αυτά δεν είναι αρκετά για να γίνει μέλος της Ν.Δ.». «Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ για πάρα πολλά χρόνια. Μια τέτοια συζήτηση είναι προσβλητική και για τον ίδιο και για εμάς» παρατηρεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή