Πρεσβεία Ισραήλ: «Συνεχίζεται η εκστρατεία τρομοκρατίας της Χαμάς»

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 14:16
UPD:14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Την εκστρατεία τρομοκρατίας της Χαμάς καταδικάζει με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ, μία εκστρατεία, που όπως τονίζεται, βρίσκεται υπό την κάλυψη των βίαιων διαδηλώσεων για την παραβίαση των ισραηλινών συνόρων.

Σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία τρομοκράτες της Χαμάς, κάποιοι οπλισμένοι, ανακατεύονται με τα πλήθη, και προτρέπουν σε βία τους διαδηλωτές, ενώ οι ίδιοι προχωρούν σε επιθέσεις στα σύνορα πυροβολώντας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και τοποθετώντας εκρηκτικά.  

Αναφορικά με τις συγκρούσεις στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, το ενημερωτικό δελτίο αναφέρει πως αποτελούν στην πραγματικότητα προμελητημένες βίαιες ταραχές που έχουν ενοχηστρωθεί από την Χαμάς και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαϊου, που συμπίπτει με την 70η Επέτειο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ. 

«Οι διαδηλώσεις δεν είναι αυθόρμητες. Η Χαμάς διοργανώνει, χρηματοδοτεί και επιβραβεύει τους συμμετέχοντες.  Εδώ και μία δεκαετία, η ελευθερία της έκφρασης καταπιέζεται στη Λωρίδα της Γάζας. Καμία δημόσια διαδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκεί χωρίς την έγκριση και υποστήριξη της Χαμάς», σημειώνει.  

Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στις ταραχές την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 10, ήταν αποδεδειγμένα τρομοκράτες της Χαμάς».  

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της ισραηλινής πρεσβείας η Γάζα δεν βρίσκεται υπό κατοχή.

«Το Ισραήλ αποχώρησε τελείως από την Γάζα πριν 12 χρόνια και δεν έχει καμία παρουσία εκεί.  Δεν υπάρχει πολιορκία της Γάζας. Δεκάδες τόνοι βασικών αγαθών εισέρχονται στη Γάζα καθημερινά. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Γάζας οφείλονται στο γεγονός  ότι το καθεστώς της Χαμάς ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσπάθειά του να καταστρέψει το Ισραήλ αντί να επενδύει στην ευημερία των πολιτών του. Η Χαμάς έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στην τελευταία εκτρατεία της σύγκρουσης και των ταραχών, κάτι που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομία της Γάζας.  Επιπρόσθετα, η Παλαιστινιακή Αρχή έχει επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στη Γάζα εδώ και έναν χρόνο, παρακρατώντας μισθούς και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.  

Τέλος, τονίζεται πως το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να προφυλάξει τα σύνορά του με κάθε μέσο. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή